Категории

Изолационни ленти 3м

Изолационните ленти 3M™ Temflex и Scotch са произведени с изключително високо качество и служат както при изпълнение на първични изолационни задачи (с ниско напрежение - до 600 волта), така и като закрепващ и групиращ елемент за кабели. Използват се и при по-сериозни ремонти.

Заради повишената си производителност, лентите Temflex са подходящи за вътрешна и външна употреба. Освен идеално покритие при прокарване на кабели, те предлагат чудесна устойчивост на абразия, киселини, основи и променливи атмосферни условия, дори силна слънчева светлина, при условие, че лентата бъде  в защитено пространство, например под навес, в тръба или друг тип помещение. С цел по-добра устойчивост на влага, е небходимо лентата  да се нанася със застъпване  от поне 10-15% от ширината си  и в поне 2 слоя.

 Поддържат висока производителност при високи температури – до 90°C. 3M™ Temflex лентите се предлагат в различни размери, цвят и дебелина. Независимо дали извеждате кабели, групирате и закопчаване или извършвате ремонт на кабелни покрития, Temflex оказват перфектното съдействие и защита.Част от най важните им технически параметри са следните:

Разтегливост преди скъсване – минимум 200%
Адхезия към стомана - 2.0 N/cm

Серията Scotch предлага маслоустойчиви ленти с висока диелектрична якост. Те са изключително издръжливи на агресивни външни фактори, като бензин, масла, греси и други. Физичните и електрическите свойства не се влияят от степента на разтягане. Използвайте ленти Scotch при изолация на шини и първична електроизолация за свързване на кабели при напрежение до 69 kV и постоянна стойност на температурата до 90 °C. Също така, при уплътняване на електрически връзки срещу влага и краища на кабели за високо напрежение.